
کلمات شوشتری
شوشتری | فارسی |
---|---|
سیر بُقله | سیر باقله (غذای شوشتری) |
رَفَک | طاقچه بالا دستی |
گَوَه | منطقه باز |
اُگوشت | دیزی (آبگوشت) |
زَنگُله | زنگوله |
رَخت | لباس |
عَتابَه | عتبه درگاه |
بازنجون | بادمجان |
اَنگون | ظرف نگهداری مایعات |
گیلاس | لیوان |
ضرب المثل
مال سَر مال مِرَه پَخْشَه سر تیهِ کور
مال بر سر مال می رود و مگس بر چشم کور
تبلیغات
گردشگری و غذا
فرهنگ غنی و موقعیت جغرافیایی خاص،دو عامل اصلی در پیدایش غذاهای متنوع و رنگارنگ در بعضی مناطق شده است.این تنوع غذا می تواند به عنوان پتانسیلی بزرگ در بخش گردشگری عمل کند.امروزه گردشگری غذا به عنوان یکی از راه های جذب گردشگر در جهان به حساب می آید.تهیه غذا و نوشیدنی خارج از منزل یکی از مهمترین قسمت های خدمات هتل ورستوران را تشکیل می دهد.غذاها و نوشیدنی های ایرانی تا حد بسیار زیادی حتی برای ایرانیان نیز ناشناخته باقی مانده است.با ارائه این غذاها و نوشیدنی ها و اطلاع رسانی مناسب،نه تنها بخشی از هویت فرهنگی ایرانی-اسلامی شکوفا می شود وتنوع غذایی بیشتری در رستورانها فراهم می آورد،بلکه سود اقتصابیشتری را نیز عاید فعالان این بخش گسترده خواهدکرد.غذاهای بومی از نظر ارزش غذایی،در دسترس بودن مواد اولیه،تازگی،عاری بودن از نگهدارنده های شیمیایی و همچنین ارزان بودن از بهترین مواد غذایی در مناطق مختلف کشور محسوب می شوند.علاوه بر آن غذاهای محلی حامل پیام های فرهنگی بوده و نقش بسزایی در افزایش ارتباط نسل ها و حفظ هویت فرهنگی ایفا می کند.خوزستان ظرفیت زیادی برای «گردشگری غذا» دارد.از شمال تا جنوب این استان به دلیل اقلیم متفاوت می توان فرهنگ های متنوع و به تبع آن انواع غذاهای دریایی،آش ها،شیرینی ها،نان ها وسبزی ها و...تهیه کرد.هر منطقه از استان به تناسب فرهنگ ساکنانش می تواند جاذبه هایی برای مسافران داخلی و خارجی داشته باشد.به طور نمونه،مراسم قهوه خوری و نوشیدن قهوه مخصوص در مضیف های عربی یا دوغ محلی در چادر عشایری طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد.
بر همین اساس یکی از معیارهای مهم سفر، غذا است و گردشگری غذا یکی از انواع گردشگری بوده که با توجه به افزایش زمان اوقات فراغت و نیاز انسانها به یک محیط همنشینی،روز به روز در حال رشد است.خوزستان با داشتن قدمتی دیرینه تر از تاریخ و فرهنگی غنی،بهره مند از فرصتی ناب برای رونق گردشگری از طریق توسعه «گردشگری غذا » می باشد.
به هر حال چه بخواهیم چه نخواهیم در هر تور گردشگری و با هر هدفی،وعده های غذایی یکی از برنامه های اصلی سفر است،بنابراین چه بهتر است که به این بخش بیش از گذشته و با نگاهی خاص نگریسته شود.
با تشکر ، امتیاز شما ثبت شد
متاسفانه امتیاز شما ثبت نشد ، لطفا دوباره امتحان کنید


